Moldova & IMF IMF Activities Publications Press ReleasesPrimarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, l-a primit pe reprezentantul permanent al Fondului Monet
ar Internaţional în Moldova, Johan Mathisen
 
În cursul întrevederii, Johan Mathisen a declarat că scopul activităţii Fondului Monetar Internaţional în Republica Moldova se axează în jurul a trei domenii: fiscal, monetar şi de ordin structural. Interlocutorii au abordat problema majorării tarifelor pentru serviciile comunale, dl Mathisen menţionând că poziţia organizaţiei pe care o reprezintă este ca tarifele achitate pentru serviciile prestate trebuie să acopere cheltuielile şi să permită întreprinderilor o funcţionare ritmică.

În acest sens, Johan Mathisen a recomandat administraţiei Chişinăului să majoreze tarifele treptat, concomitent majorând şi subvenţiile pentru păturile socialmente vulnerabile a populaţiei. De asemenea, reprezentantul FMI a propus şi elaborarea unui sistem nominal de acordare a subvenţiilor.

În context, primarul general Dorin Chirtoacă a afirmat că va informa structurile municipale despre discuţia avută cu reprezentantul Fondului Monetar Internaţional în Moldova, pentru ca problema să fie abordată, eventual, la una din şedinţele Consiliului municipal Chişinău.

Sursa