Moldova & IMF IMF Activities Publications Press ReleasesPrim-ministrul Vasile Tarlev a avut o întrevedere cu reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internaţional în Moldova Johan Mathisen

 

Discuţiile au vizat aspecte de colaborare dintre Guvernul Moldovei şi Fondul Monetar Internaţional, inclusiv în contextul implementării eficiente a măsurilor incluse în Memorandumul de colaborare.

Johan Mathisen a apreciat relaţiile de colaborare dintre FMI şi Guvern drept excelente. Reprezentantul FMI a comunicat că Consiliul de Directori Executivi al Fondului susţine acţiunile Guvernului în domeniul creşterii economice, menţionînd că în cadrul şedinţei Consiliului de Directori Executivi al FMI, domnul Takatoshi Kato, adjunctul Directorului Executiv şi Preşedintele şedinţei a remarcat performanţele economice a ale Moldovei, care au fost realizate în pofida unui şir de şocuri, iar eforturile de reformare şi politicile echilibrate ale autorităţilor au contribuit la menţinerea stabilităţii macroeconomice.

În opinia oficialului FMI, investiţiile în Moldova au început să ia locul remitenţelor ca factor principal de stimulare a creşterii economice, ceea ce constituie o tendinţă încurajatoare.

Domnul Mathisen a mai comunicat că următoarea misiune de evaluare a Fondului se va afla în Moldova în perioada 7-21 mai curent.

Prim-ministrul a apreciat poziţia constructivă a FMI în relaţiile cu Guvernul Moldovei. Vasile Tarlev a specificat că Executivul este interesat în buna conlucrare cu organizaţiile financiare internaţionale. Premierul s-a pronunţat, în context, pentru o conlucrare eficientă şi constructivă cu FMI în toate domeniile de interes comun.

 

Serviciul de presa al Guvernului

19.03.2008   09:57

Sursa