Moldova & IMF IMF Activities Publications Press Releases28.04.2010 | 13:51

Prim-ministrul Vlad FILAT a avut astăzi o întîlnire cu Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Nikolay GUEORGUIEV

 
Misiunea se va afla în Republica Moldova în perioada 28 aprilie -13 mai, 2010. Pe parcursul a două săptămîni, Misiunea va realiza prima evaluare a Programului încheiat de Republica Moldova cu FMI, precum şi va efectua consultări în conformitate cu prevederile articolului IV al Statutului FMI.

Nikolay GUEORGUIEV a spus că Misiunea va analiza evoluţiile recente din economie şi progresul înregistrat în realizarea Programului, va actualiza estimările sale macroeconomice şi va discuta cu autorităţile politicile macroeconomice şi structurale pentru perioada ulterioară.

Nikolay GUEORGUIEV a mai spus că pe parcursul şederii în Republica Moldova experţii FMI vor vizita regiunea transnistreană, pentru a cunoaşte mai bine situaţia economică de acolo.

Prim-ministrul Vlad FILAT  a menţionat că Republica Moldova a îndeplinit  în mare parte angajamentele asumate faţă de FMI şi că va continua să fie responsabilă în implementarea acestora.

“Noi sîntem deschişi pentru discuţii şi sîntem gata să dialogăm de cîte ori va fi necesar pentru a găsi cele mai bune formule pentru Republica Moldova şi cetăţenii ei”, a precizat Premierul.

La finalul activităţii Misiunii în Republica Moldova, Nikolay GUEORGUIEV şi Vlad FILAT vor susţine o conferinţă de presă.

 


Sursa:
Serviciul de presă al Guvernului