Moldova & IMF IMF Activities Publications Press Releases


Serviciul de presă al Guvernul Republicii Moldova:
Comunicat de presă - 1.02.2011

Prim-ministrul Vlad FILAT a avut în seara zilei de astăzi o întrevedere cu membrii misiunii Fondului Monetar Internaţional aflată în vizită în Republica Moldova

Misiunea este condusă de Nikolay GUEORGUIEV.

Discuţia s-a axat pe evoluțiile recente din economie şi acţiunile care urmează a fi întreprinse în anul 2011.

Vlad FILAT a salutat prezenţa Misiunii FMI în ţara noastră, menţionînd că comparativ cu finele anului în 2009, cînd a avut prima întîlnire cu membrii Misiunii, situaţia de acum este mult mai bună.

„Acţiunile pe care le va întreprinde Guvernul de la Chişinău în anul 2011 sînt o continuare a celor lansate anterior şi care reies din Memorandumul semnat între ţara noastră şi FMI, dar şi din negocierile demarate cu Uniunea Europeană pe marginea Acordului de Asociere", a spus Vlad FILAT.

Prim-ministrul a menţionat că Guvernul a reuşit să îndeplinească toate angajamentele asumate.

„Avem o echipă guvernamentală puternică, avem capacitate,  ambiţie, sîntem motivaţi şi avem suficientă experienţă pentru a face faţă tuturor provocărilor", a precizat Prim-ministrul.

Nicolay GUEORGUIEV a felicitat membrii Cabinetului de  Miniştri cu alegerea  în funcţie, precizînd că alegerile care au avut loc în noiembrie 2010 au demonstrat încă o dată că reformele bune trebuie continuate, iar un Guvern eficient cu siguranţă revine în funcţie.

Şeful misiunii FMI a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru rezultatele macroeconomice înregistrate.

„Economia Republicii Moldova a înregistrat un ritm foarte bun de recuperare. Această relansare economică se datorează politicilor lansate de Guvern şi ele reprezintă un fundament sigur pentru progresele ce vor fi înregistrate de ţara Dumneavoastră mai departe", a spus Nikolay GUEORGUIEV.

El a îndemnat Republica Moldova să continue acţiunile lansate, precizînd că FMI este dispus să ajute Guvernului în acest sens.

Misiunea de evaluare a FMI se va afla la Chişinău pînă la 16 februarie.  În timpul aflării sale în Moldova, misiunea va avea discuţii cu autorităţile în contextul celei de-a doua evaluări a Memorandumului încheiat de Republica Moldova cu FMI, susținut prin mecanismele de finanțare ECF (Mecanismul extins de creditare) și EFF (Mecanismul de finanţare extinsă).

Foto mai mare: aici

Sursa