Moldova & IMF IMF Activities Publications Press Releases


                      
     Limba romana                                                                                              
 

14.03.2022

Gestionarea crizei refugiaților și a crizei energetice a fost discutată în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Igor Grosu cu echipa FMI

Gestionarea crizei refugiaților și a crizei energetice, ajutorul de care are nevoie Republica Moldova la ziua de astăzi au fost discutate în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Igor Grosu cu echipa Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan.

La întrevedere a participat și Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități.

Speakerul a menționat în discuțiile cu echipa FMI că criza refugiaților s-a suprapus cu o serie de alte crize cărora țara noastră trebuie să le facă față, ”Preocuparea noastră este să fim alături de cetățeni”, a subliniat în acest context șeful Legislativului.

Părțile au convenit că Republica Moldova are nevoie de un plan de reziliență pentru a putea răspunde la numeroasele crize. Igor Groșu s-a arătat convins că împreună cu partenerii de dezvoltare, vor fi identificate soluții pentru a depăși crizele.

”Agenda parlamentară pe care ne-am propus-o și pentru care am primit un mandat puternic din partea cetățenilor va fi dusă până la capăt. În aceste vremuri complicate, înțelegem cât de important este să avem instituții funcționale”, a remarcat Președintele Parlamentului.

Timp de o săptămână, echipa FMI a evaluat impactul războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și a identificat soluții pentru susținerea țării noastre.

Source