Moldova & IMF IMF Activities Publications Press ReleasesJohan Mathisen
Reprezentant Permanent al FMI în Republica Moldova
 

DECLARAŢIE PENTRU PRESĂ

Vineri, 5 mai 2006
 

Consiliul Executiv al FMI a aprobat acordul în baza facilităţii PGRF cu Moldova, în valoare de circa 118,2 milioane dolari S.U.A.


Johan Mathisen, Reprezentantul Permanent al Fondului Monetar Internaţional în Moldova a făcut următoarea declaraţie la 5 mai, 2006: 

“Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat astăzi un acord nou cu Republica Moldova, pentru o perioadă de trei ani, în baza Mecanismului pentru Reducerea Sărăciei şi Creşterea Economică (PRGF), în valoare echivalentă a 80,08 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST) (circa 118,2 milioane dolari S.U.A.). Aprobarea acordului îi permite Republicii Moldova să solicite imediat primirea sumei echivalente cu 11,44 milioane DST (circa 16,9 milioane dolari S.U.A.)

PRGF este mecanismul de creditare al FMI cu regim preferenţial pentru statele cu venit mic. Rata dobânzii pentru creditele în baza PRGF constituie 0,5 la sută anual, creditele se oferă pe un termen de 10 ani, cu o perioada de graţie de 5,5 ani.

O informaţie suplimentară poate fi obţinută la adresele Web ale FMI www.imf.org şi www.imf.md, sau ne puteţi contacta la telefonul: (+373-22) 233232.