Moldova & IMF IMF Activities Publications Press ReleasesJohan Mathisen
Reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova
 

DECLARAŢIE PENTRU PRESĂ

Vineri, 15 decembrie 2006
 

Consiliul Executiv al FMI a aprobat majorarea împrumutului pentru Moldova în baza facilităţii PGRF şi o disbursare de 48,2 milioane dolari S.U.A.


Johan Mathisen, reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internaţional în Moldova a făcut următoarea declaraţie la 15 decembrie, 2006: 

“Consiliul Executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat astăzi o majorare a împrumutului acordat Moldovei de la cca 121 milioane dolari S.U.A. până la 167 milioane dolari S.U.A., pe termen de trei ani, în cadrul mecanismului de finanţare pentru creşterea economică şi reducerea sărăciei (PRGF). Cea de-a doua disbursare din cadrul acestui împrumut a fost aprobată pentru o sumă echivalentă cu  48,2 milioane dolari S.U.A. (31,97 milioane Drepturi Speciale de Tragere).

PRGF este mecanismul de creditare al FMI cu regim preferenţial pentru statele cu venituri mici. Rata dobânzii pentru creditele în baza PRGF constituie 0,5 la sută anual, creditele se oferă pe un termen de 10 ani, cu o perioada de graţie de 5,5 ani.

Documentele referitor la evaluarea mecanismului PRGF pentru Moldova vor fi publicate în scurt timp.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute pe site-urile FMI  www.imf.org/moldova şi www.imf.md, sau ne puteţi contacta la telefonul: (+373 22) 233 232.