Moldova & IMF IMF Activities Publications Press Releases


                                                                                                    

Sistemul General de Diseminare a Datelor (GDDS)


Prima informatie la acest capiutol din partea Moldovei a fost publicata pe site-ul GDDS al FMI pe data de 11 februarie 2003. Ulterior, pe data de 19 februarie 2003 Banca Nationala a Moldovei (BNM) a publicat pe site-ul sau un Comunicat pentru presa intitulat "Optiuni pentru un cadru statistic performant", in care au fost punctate reperere vizand GDDS pentru Moldova.

Dar decizia initiala, care a stat la baza implementarii GDDS in Moldova a fost aprobata de BNM pe 12 iulie 2001 (nr.183), intitulata "Hotarare cu privire la aprobarea Regulamentului cu privire la modul de organizare si functionare in Republica Moldova a Sistemului General de Distribuire a Datelor". Regulamentul in cauza a fost ulterior aprobat de BNM (16 iulie 2001), Ministerul Finantelor (24 septembrie 2001) si Departamentul Statistica si Sociologie (15 octombrie 2001).

Puteti accesa datele statistice ale BNM aferente GDDS in modul urmator: intrati pe www.bnm.org , si in meniul de sus faceti un click pe "Activitati BNM" -- "Statistici SGDD"

Raport aferent: ROSC - Modulul Date


Date mai detaliate referitor la sistemul GDDS pot fi accesate nemijlocit pe site-ul GDDS (in limba engleza). Iata unele repere utile:

Lista tarilor participante la GDDS