Moldova & IMF IMF Activities Publications Press Releases


Serviciul de presă al Guvernul Republicii Moldova:
Comunicat de presă - 12.07.2013
 

Republica Moldova și FMI vor iniţia toamna negocierile asupra unui nou program de finanţare

Despre acest fapt au convenit Directorul executiv al Fondului Monetar Internațional, Menno SNEL, la o întrevedere cu Prim-ministrul Iurie LEANCĂ.

Premierul Iurie LEANCĂ a anunțat că în acest sens a fost creat un grup de lucru, din care fac parte reprezentanți ai ministerelor Finanțelor, Economiei și a cabinetului său, care lucrează asupra noului program cu FMI.

Iurie LEANCĂ l-a mai informat pe directorul FMI despre faptul că Republica Moldova a înregistrat în primele luni ale anului o creştere economică de 3,5%. „Obiectivele Guvernului coincid cu ale FMI : să asigurăm stabilitatea macroeconomică şi o dezvoltare durabilă a ţării. În acest sens, ne propunem să continuăm cooperarea eficientă cu FMI, asigurând previzibilitatea necesară pentru un dialog constructiv", a spus Prim-ministrul.

Menno SNEL a spus că organizaţia sa urmăreşte menţinerea stabilităţii macroeconomice şi promovarea reformelor care să asigure o creştere economică în Republica Moldova.

La întrevedere au mai participat Secretarul General al Guvernului, Victor BODIU, și consilierul Premierului pe probleme economice, Valeriu PROHNIȚCHI.

Sursa