Moldova & IMF IMF Activities Publications Press ReleasesPrim-ministrul Vasile Tarlev a participat la o conferinţă video cu şeful misiunii FMI pentru Moldova, Thomas Richardson

 

Prim-ministrul Vasile Tarlev a participat la o conferinţă video cu şeful misiunii FMI pentru Moldova, Thomas Richardson cu prilejul şedinţei Consiliului de Directori ai FMI pe agenda căreia a figurat evaluarea a doua a programului FMI cu Moldova.

La videoconferinţă au participat Nicolae Bondarciuc, preşedintele comisiei parlamentare pentru politicile economice, buget şi finanţe, Zinaida Greceanîi, prim-viceprim-ministru, Leonid Talmaci, Guvernatorul Băncii Naţionale, Mihail Pop, ministrul finanţelor, Igor Dodon, ministrul economiei şi comerţului şi alţi oficiali.

Thomas Richardson a anunţat că în urma discuţiilor, Consiliul de Directori al FMI a aprobat programul de colaborare cu Moldova, în urma cărui fapt Moldova va beneficia de o tranşă de 32 mln. dolari SUA pentru majorarea rezervelor valutare ale Băncii Naţionale a Moldovei, ceea ce va contribui la o stabilitate macroeconomică şi dezvoltarea economiei Moldovei.

Oficialul FMI a felicitat conducerea ţării noastre pentru rezultatele obţinute, calificînd aceasta drept o consecinţă a bunei colaborări dintre Guvernul Moldovei şi FMI. Domnul Richardson a adăugat că despre rezultatele obţinute se va putea discuta mai detaliat pe parcursul vizitei sale la Chişinău în septembrie curent, în cadrul căreia îl va prezenta şi pe noul şef al misiunii FMI pentru Moldova, domnul Graeme Justice.

Vasile Tarlev a adus mulţumiri pentru aprecierea înaltă a colaborării bilaterale, menţionînd că Moldova a aşteptat acest mesaj de susţinere din partea FMI.

Premierul şi-a exprimat regretul pentru finisarea mandatului de activitate a domnului Richardson în Moldova şi a exprimat convingerea că înţelegerile la care s-a ajuns pînă acum cu FMI vor fi continuate şi pe viitor.

 

Serviciul de presa al Guvernului

13.07.2007

Sursa