Moldova & IMF IMF Activities Publications Press ReleasesPrim-ministrul Vasile Tarlev a avut o întrevedere cu reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internaţional în Moldova Johan Mathisen

 
Discuţiile au vizat aspecte de colaborare dintre Guvernul Moldovei şi Fondul Monetar Internaţional, inclusiv în contextul implementării eficiente a reformelor promovate de Guvernul Moldovei cu susţinerea FMI.

Johan Mathisen a afirmat că între misiunea FMI şi instituţiile guvernamentale din Moldova s-au stabilit relaţii constructive de colaborare şi credibilitate foarte înaltă în ceea ce priveşte elaborarea şi implementarea unor politici echilibrate de dezvoltare a economiei. Acest dialog, în opinia oficialului FMI, se doreşte a fi continuat şi pe viitor, cu noul şef al misiunii FMI pentru Moldova, domnul Graeme Justice, care va efectua o vizită în Moldova în perioada 20-27 septembrie curent.

Reprezentantul FMI a felicitat Guvernul pentru evoluţiile obţinute în dezvoltarea economiei în ultima perioadă de timp, referindu-se în special la adoptarea Legii cu privire la prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, la fel ca şi adoptarea modificărilor la Legea cu privire la amnistia capitalului. „Schimbările parvenite recent, prezintă un pas important în asigurarea faptului că Moldova este o ţară potrivită pentru plasarea investiţiilor şi acum, cînd trecem la perioada de implementare, sîntem pregătiţi să vă acordăm tot sprijinul necesar în acest sens”, a specificat oficialul FMI.

Prim-ministrul a apreciat poziţia constructivă a FMI în relaţiile cu Guvernul Moldovei. Vasile Tarlev a specificat că Executivul este interesat în buna conlucrare cu organizaţiile financiare internaţionale în vederea dezvoltării economice a ţării şi asigurării bunăstării cetăţenilor ei.

Menţionînd direcţiile prioritare de activitate a Guvernului în domeniul realizării calitative a reformelor lansate, precum şi de implementare a standardelor europene în toate domeniile vieţii, Premierul a exprimat certitudinea că în comun, cu experienţa şi potenţialul fondului pot mai operativ atinse obiectivele propuse.

 

Serviciul de presa al Guvernului

12.09.2007

Sursa