Moldova & IMF IMF Activities Publications Press Releases


Misiunea FMI acordă suport autorităţii fiscale din Republica Moldova / 03.12.2010

În perioada 2-13 decembrie curent la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat se afla în vizita de lucru misiunea FMI de asistenta tehnica în domeniul fiscal în persoanele dlor Allan Jensen si Frank Bosch.

Scopul acestei misiuni consta în stabilirea asteptarilor, prioritatilor si problemelor existente în domeniul administrarii fiscale.

În prima zi a aflarii reprezentantilor misiunii FMI la Chisinau s-a petrecut întîlnirea cu conducerea IFPS, în cadrul careia a avut loc o scurta prezentare a situatiei curente în domeniul administrarii fiscale: Planul de dezvoltare si prioritatile în administrarea fiscala, conformarea contribuabililor, structura organizatorica a Serviciului Fiscal de Stat, statele de personal, etc. Au fost analizate eforturile si rezultatele asigurarii colectarii impozitelor, impactul scaderii activitatii economice asupra asigurarii colectarii impozitelor, eforturile depuse pentru  modernizarea activitatii SFS, precum si cooperarea cu alte agentii de administrare fiscala. A fost trecuta în revista asistenta din partea institutiilor donatoare de care a beneficiat SFS.

În zilele urmatoare, va fi prezentat Planul de dezvoltare a Serviciului Fiscal de Stat al Republicii Moldova pentru anii 2011 2015 si Programul de conformare a contribuabililor pentru anul 2011. În continuare, vor urma discutii privind necesitatea unor ajustari fine la situatia existenta si caile de implementare, inclusiv cerintele fata de asistenta tehnica necesara.

Pe lînga acestea, programul de lucru al misiunii va contine si familiarizarea expertilor misiunii cu Programul de asigurare a colectarii impozitelor pe 2011, continut, ajustari, efecte.
Sursa