Moldova & IMF IMF Activities Publications Press Releases


 

27 mai 2016

 

Armine Khachatryan
Reprezentantul permanent al FMI în Republica Moldova

 

DECLARAŢIE PENTRU PRESĂ

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de dna Ivanna Vladkova-Hollar s-a aflat în vizită la Chișinău în perioada 23-27 mai 2016. La finele vizitei, dna Vladkova-Hollar a făcut următoarea declarație:

”Discuțiile s-au axat pe strategia de reformare a sectorului financiar, elaborată de autorități și pe asigurarea pe termen lung a siguranței și stabilității băncilor din Republica Moldova. Am progresat în formularea unei viziuni comune asupra problemelor-cheie, cum ar fi necesitatea de fortificare a guvernării și de a rezolvare a problemei structurii netrasparente a acționariatului băncilor. Totuși, unele aspecte au rămas nerezolvate.

Discuțiile privind problematica dată vor continua în contextul negocierilor unui program susținut de FMI, în cadrul unei vizite ulterioare. Data sosirii misiunii va fi stabilită ulterior”.
 

Declarațiile pentrru presă difuzate la finele misiunii de personalul FMI prezintă constatările și concluziile preliminare făcute în urma vizitelor în statele-membre. Opiniile exprimate în acest comunicat sunt opiniile personalului FMI și nu reflectă, în mod neapărat, punctul de vedere al Consiliului de Directori Executivi al FMI. Rezultatele vizitei misiunii nu se vor pune în discuție la ședința Consiliului Directorilor Executivi ai FMI.